Voorstelrondje III

Hier het portret en interview van onze derde geliefde acteur Brecht Hermans, die de rol van Joachim speelt!

Met welke drie woorden zou je jezelf omschrijven?
Brecht: ‘Energiek, eerlijk, grappig.’

En welke woorden passen bij je personage?
Brecht: ‘Verdwaald, onzeker, onschuldig.’

Fotografie door Frits Baarda

Waarom vind je ‘Als je van me houdt’ een belangrijke voorstelling?
Brecht: ‘Ik heb van dichtbij meegemaakt dat iemand door op een gewone, rustige manier over zelfdoding te kunnen praten juist weer zin in het leven ontwikkelde. Daarom wil ik via deze voorstelling het taboe op dit onderwerp doorbreken en het gesprek helpen in gang te zetten.’

Kun je ons wat vertellen over het repetitieproces?
Brecht: ‘Het repetitieproces verloopt prettig omdat we allemaal het hart op de goede plek hebben en bijzonder integer met de inhoud van het verhaal omgaan. We bieden als spelers en makers ruimte aan elkaar, ondersteunen elkaar in het zoeken, dat is fijn. Ik vind het leuk en spannend om te zoeken naar wie mijn personage is, om telkens nieuwe kanten van Joachim te ontdekken. Hij is een complex mens, heel anders dan ikzelf, maar ik merk dat naarmate de repetities vorderen Joachim steeds meer als Brecht wordt, of misschien word ik steeds meer Joachim. Op de vloer dan alleen hoop ik, want daarbuiten ben ik erg graag wie ik ben.

Maak de zin af: Als je van me houdt…
Brecht: ‘Als je van me houdt… mag ik in eender welke gemoedstoestand bij je zijn.

Fotografie door Frits Baarda, interview door Nina van Tongeren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s